logo

Fiscaal weetje: Reiskosten en omzetbelasting

Hoe dienen reiskosten voor de omzetbelasting te worden doorbelast aan een opdrachtgever, indien deze kosten naast de vergoeding voor de werkzaamheden apart op de verkoopfactuur worden opgenomen? Stel een ondernemer verricht deels belaste – en deels vrijgestelde prestaties voor de omzetbelasting.

De reiskosten zijn in dit geval bijkomende kosten voor de omzetbelasting. Afhankelijk van het tarief waar tegen de hoofdprestatie van de ondernemer is belast, zijn de bijkomende kosten tegen hetzelfde tarief belast. De reiskosten die zijn toe te rekenen aan de vrijgestelde prestaties zijn ook vrijgesteld voor de omzetbelasting.

 

Vaste prijsafspraak?

Vul nu direct onze offerte tool in en ontvang een op maat gemaakte offerte.

OFFERTE TOOL ⭢
Reacties zijn gesloten.