Eindejaarstip 6: Vóór 2021 dividend uitkeren?

Het tarief van de box 2 heffing (dividendbelasting) gaat in 2021 omhoog van 26,25% naar 26,9%. Als u een dividenduitkering consumptief gebruikt of voor het aflossen van een “excessieve” lening bij uw BV, kan het voordelig zijn om deze dividenduitkering vóór 2021 te laten plaatsvinden.

Indien de dividenduitkering niet wordt gebruikt voor het aflossen van schulden in de BV, dan wordt het dividend als vermogen opgenomen in box 3. Het is mogelijk dat u hier dan box 3 belasting over moet betalen. Afhankelijk van hoeveel u (en uw partner) al sparen en beleggen in box 3, wat het behaalde rendement is en hoeveel belasting u hierover betaalt, kan het aantrekkelijk zijn toch dividend uit te keren. Als u weinig rendement verwacht, omdat u met uw vermogen weinig risico wilt nemen en als u over veel vermogen beschikt, is sparen of beleggen in de BV meestal voordeliger.

Let op!
Per 2021 gaat de vrijstelling in box 3 omhoog naar € 50.000 per persoon en het tarief stijgt van 30% naar 31%.

Tip: Om vermogensrendementsheffing te voorkomen kunt u het uitgekeerde bedrag aan dividend als agio terugstorten in uw BV (in box 2).

Let op!
Als u in 2020 gebruik hebt gemaakt van de steunmaatregelingen NOW en uitstel van belastingbetaling in verband met het coronavirus, dan kan een dividenduitkering mogelijk tot gevolg hebben dat het recht op de NOW en uitstel van belastingbetaling komt te vervallen. Het is daarom noodzakelijk om u vooraf goed te laten informeren hierover.

Neem contact met ons op als u vragen heeft of voor aanvullende informatie.

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën