Er wordt minder gebruik gemaakt van de TONK-regeling dan verwacht

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK-regeling) wordt volgens minister Koolmees aanzienlijk minder vaak aangevraagd dan verwacht. Voor wie is de regeling bedoeld en om welke bedragen gaat het?

Wat is de TONK-regeling?

Met de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten kunt u een terugval in uw inkomsten als gevolg van de coronacrisis opvangen. Het gaat om een tegemoetkoming voor noodzakelijke kosten, zoals woonlasten. Die vergoeding hoeft u in de meeste gevallen niet terug te betalen.

Wie komen er in aanmerking voor de TONK-regeling?

De TONK-regeling is bedoeld voor huishoudens en ondernemers, die door de coronacrisis een terugval in hun inkomen hebben gehad. Als de woonlasten (huur, aflossing hypotheek, hypotheekrente, nutsvoorzieningen, gas, water, licht) daardoor niet betaald kunnen worden en andere regelingen niet toereikend blijken, komt u in aanmerking voor de TONK-regeling. U moet daarnaast 18 jaar of ouder zijn.

Om welke bedragen gaat het?

Om welke bedragen het gaat hangt af van uw persoonlijke situatie. De gemeente houdt onder meer rekening met uw inkomen en de hoogte van uw woonlasten. De tegemoetkoming verschilt per gemeente. Er zijn  gemeenten, die maximaal 1.500,- euro beschikbaar stellen, terwijl andere gemeenten een maximum hebben van het viervoudige.

Hoe vraag ik de TONK-regeling aan?

U vraagt de TONK-regeling aan via de website van de gemeente waar u woont.

Tot wanneer geldt de TONK-regeling?

U kunt een aanvraag voor de regeling doen voor maximaal 6 maanden: van 1 januari 2021 tot 30 juni 2021. Aanvragen is ook mogelijk met terugwerkende kracht.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bron: Dagblad van het Noorden

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën