Eindejaarstip: Zet uw stakingswinst om in een lijfrente

Levert het stoppen van uw bedrijf winst op? Dan heeft u stakingswinst. U moet belasting betalen over deze stakingswinst. U kunt een deel van uw stakingswinst gebruiken om lijfrentepremies te betalen. U heeft dan recht op een extra lijfrentepremieaftrek. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van uw leeftijd en van de situatie bij staking. De stakingsaftrek en de stakingslijfrenteaftrek geeft u aan in uw aangifte inkomstenbelasting.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • U bent ondernemer.
  • U stopt met één of meer ondernemingen en dat levert u winst op.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën