Digitaal factureren: dit zijn de voordelen

Overgaan op een systeem voor digitaal factureren kan eenvoudiger en financieel aantrekkelijker zijn dan u als ondernemer denkt.

Ondernemers maken verkoopfacturen nog vaak in uiteenlopende, foutgevoelige en inefficiënte programma’s. Er worden ook nog steeds facturen per post gestuurd. Tevens bestaat de kans dat er in handmatig gemaakte facturen bijvoorbeeld verkeerde tellingen of incorrecte BTW-tarieven staan.

Wanneer u facturen als pdf-bijlage per e-mail verzendt, komt er weliswaar geen papier meer aan te pas, maar moeten de factuurregels overgenomen worden in de boekhouding. Handmatig overtikken kan nog steeds. Inmiddels zijn er echter veel systemen waarmee deze facturen automatisch gescand kunnen worden om vervolgens digitaal te worden ingelezen in de administratie. Dit scheelt u en uw afnemers tijd.

Wij bieden u de mogelijkheid om zelf via het boekhoudpakket King Software snel en foutloos online professionele verkoopfacturen te maken op de laptop, tablet of via een app op de telefoon. De verzonden verkoopfacturen staan ook direct klaar om te worden verwerkt in de administratie. Dat scheelt niet alleen tijd, maar het komt vanzelfsprekend ook de liquiditeit ten goede. Facturen die een ondernemer sneller verstuurt, kunnen debiteuren ook sneller betalen.

Enerzijds is de ondernemer minder tijd kwijt aan het digitaal factureren. Anderzijds staan alle facturen correct in de boekhouding, zichtbaar voor de ondernemer zelf en voor ons als accountant. Als de juiste grootboekrekeningnummers gekoppeld zijn en de juiste BTW-tarieven zijn ingesteld, worden de boekingen direct juist verwerkt in de administratie.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor aanvullende informatie.

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën