Verleng uw modelovereenkomst: verlopen overeenkomsten worden door de Belastingdienst verwijderd

Op belastingdienst.nl staan modelovereenkomsten voor het werken met een opdrachtnemer buiten loondienst. De goedkeuring met een geldigheidsduur van 5 jaar van veel van deze overeenkomsten is verlopen of verloopt binnenkort.

Als de goedkeuring is verlopen heeft u geen zekerheid bij het afsluiten van zo’n overeenkomst. Daarom verwijdert de belastingdienst deze overeenkomsten. Opdrachtgevers die een overeenkomst willen blijven gebruiken, kunnen verlenging aanvragen.

Geldigheidsdatum

Op de downloadpagina van elke modelovereenkomst staat de geldigheidsdatum en wanneer de Belastingdienst de overeenkomst zal verwijderen. Modelovereenkomsten waarvan de goedkeuring nu al is verlopen, zal de Belastingdienst verwijderen op 1 oktober 2022. Voor de andere overeenkomsten geldt dat de Belastingdienst deze 6 maanden na de geldigheidsdatum zal verwijderen.

Verlenging aanvragen

Als u de opsteller van de modelovereenkomst bent, dan kunt u de Belastingdienst mailen om te vragen de modelovereenkomst opnieuw te beoordelen en goed te keuren. Lees hoe u dit doet op Hoe verleng ik de goedkeuring van een modelovereenkomst?

Als u alleen de gebruiker van de overeenkomst bent, dan kunt u de opsteller vragen om verlenging bij de Belastingdienst aan te vragen.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bron: Salaris Vanmorgen

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën