Om een onderneming draaiende te houden, moet u zo nu en dan uiteraard kosten maken. Als ondernemer zijn er vaak wel belastingvoordelen aan deze kosten. In veel gevallen mogen bepaalde kosten van de winst afgetrokken worden. Dit verschilt echter wel per uitgave. Hoe zit dit bijvoorbeeld bij werkkleding?
Voor veel functies is werkkleding onmisbaar. Een zelfstandige schilder kan uiteraard niet in zijn reguliere kleding aan de slag. Voor een medewerker in een laboratorium is onder andere vanwege hygiënische redenen werkkleding een vereiste. Werkkleding is dan ook een belangrijke investering. Dit geldt zowel voor zzp’ers, als voor werkgevers. Maar hoe zit dit eigenlijk bij de belastingaangifte? Is werkkleding een mogelijk aftrekbare kostenpost?
Wanneer voldoet kleding aan de regels?
Volgens belastingtechnische regels is werkkleding in de regel 100 procent aftrekbaar. De Belastingdienst stelt echter wel specifieke eisen waar deze werkkleding aan moet voldoen. Zo definieert de Belastingdienst ‘kleding die (bijna) alleen geschikt is om tijdens werk te dragen’ als werkkleding. Bij een overall of uniform is dit makkelijk te bewijzen, maar hoe zit dat met meer ‘reguliere’ kleding die niet alleen tijdens het uitvoeren van werk gedragen wordt? Ten eerste zorgt een beeldmerk van minimaal 70 vierkante centimeter er al voor dat de Belastingdienst de kleding als werkkleding bestempeld. Een trui met bedrijfslogo van dat formaat is een goed voorbeeld.”
Zijn de kosten voor accessoires ook aftrekbaar?
De aanschaf van een driedelig pak bij een chique herenzaak is helaas niet aftrekbaar voor de Belastingdienst. Een aktetas voor bij dat driedelige pak is voor ondernemers wel aftrekbaar volgens de Belastingdienst. Hier hoeft dan geen beeldmerk of logo op te zitten.
Twijfelt u of bepaalde kosten aftrekbaar zijn? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.
Bron: BC.nl