7,6 miljard euro extra naar steun voor ondernemers

Het demissionaire kabinet heeft besloten om het steunpakket fors uit te breiden om ondernemers tegemoet te komen in de coronacrisis. De verruiming van het steunpakket kost 7,6 miljard euro.

Niet alleen de regeling voor vaste lasten wordt flink uitgebreid, ook de loonkostensubsidie gaat omhoog. Er komt een losse regeling voor starters en de voorraadvergoeding voor winkeliers wordt verhoogd en verlengd.

Het doel is om een grote faillissementsgolf van bedrijven te voorkomen. Ondernemers die door de lockdownmaatregelen worden getroffen, kunnen 85 procent van de vaste lasten vergoed krijgen als ze minstens 30 procent omzet verliezen. Eerder was dit maximaal 70 procent. Ook kunnen veel meer bedrijven aanspraak maken op deze steun, want de voorwaarde van het maximum van 250 medewerkers om voor deze zogeheten TVL-regeling in aanmerking te komen komt te vervallen. De maximale vergoeding voor mkb’ers wordt 330.000 euro, wat drie keer zoveel is als het eerdere maximumbedrag. Voor grotere bedrijven geldt een maximum van 400.000 euro.

Ook de maximale vergoeding voor de loonkosten was 80 procent gaat naar 85 procent. Ook komt er een garantiefonds van minimaal 300 miljoen euro om deze zomer evenementen te kunnen organiseren.

Daarnaast is er bekend gemaakt dat er voor startende ondernemers een speciale regeling komt. Dit geldt voor ondernemers die tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020 een onderneming zijn gestart. Hulp voor starters was er nog niet, omdat het omzetverlies door de coronacrisis niet kon worden vastgesteld. In de nieuwe regeling zal het derde kwartaal van 2020 als basis gelden. De precieze vorm van deze regeling is nog niet bekend, maar zal naar verwachting vanaf mei beschikbaar zijn.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bron: Rijksoverheid (Forse uitbreiding steun- en herstelpakket)

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën