Betalingsuitstel belastingaanslagen in verband met de coronacrisis is verlengd

Ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen en in Nederland belasting betalen komen in aanmerking om uitstel van belastingbetaling aan te vragen. Ook eenmanszaken en zzp’ers komen hiervoor in aanmerking. Het uitstel van belastingbetaling is nogmaals verlengd.

Heeft u nog niet eerder uitstel van belastingbetaling aangevraagd? Tot 1 juli 2021 kunt u uitstel van betaling aanvragen bij de Belastingdienst. Zodra het verzoek is ontvangen, stopt de Belastingdienst met invorderen en krijgt u uitstel van betaling tot 1 juli 2021. U hoeft uw betalingsverplichtingen die ontstaan na de aanvraag niet te voldoen.

Heeft u dit jaar al een verlenging gekregen? Dan geldt het uitstel nu automatisch tot 1 juli 2021. Heeft u eerder een aanvraag voor 3 maanden uitstel gedaan? Dan kunt u om verlenging van het uitstel tot 1 juli 2021 vragen. Het is belangrijk om dit te doen als u niet kunt betalen. U loopt anders het risico dat u geen aflossingsregeling kunt treffen. De opgebouwde schuld lost u daarmee vanaf 1 oktober 2021 in 36 maanden af.

Is een betalingsregeling niet voldoende? Vanaf naar verwachting het 2e kwartaal 2021 gaat de Belastingdienst samen met schuldeisers en schuldhulpverleners soepeler kijken naar het mogelijk kwijtschelden van belastingschulden. Dit als onderdeel van het Time-out arrangement (TOA).

Heeft u een vennootschap onder firma of een maatschap? Uw aanvraag voor de onderneming geldt niet voor de aanslagen inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet voor de vennoten of maten. U dient voor iedere vennoot of maat een apart verzoek in te dienen.

Als u hulp nodig heeft bij het aanvragen van het betalingsuitstel, neemt u dan contact met ons op.

Bron: Belastingdienst en Kamer van Koophandel

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën