Éénmalige subsidieopslag voor de detailhandel: Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) gaat verplicht gesloten non-food detailhandelaars helpen met een extra subsidieopslag: de Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD). De ondernemers hebben door de lockdown maatregel vanaf 15 december hun (kerst)voorraad niet kunnen verkopen en de kosten niet kunnen terugverdienen. Zij ontvangen één keer een extra subsidieopslag van minstens 2,8% van hun omzetverlies, bovenop de TVL-subsidie voor oktober tot en met december 2020.

Alleen non-food detailhandelaars, die in aanmerking komen voor TVL over het vierde kwartaal 2020, krijgen de opslag. Zij moeten op 15 maart 2020 in het handelsregister van de Kamer van Koophandel staan ingeschreven met detailhandel als de hoofdactiviteit van hun bedrijf. Als zij TVL aanvragen, wordt de VGD-opslag er later automatisch aan toegevoegd. Ondernemers hoeven hier niets extra voor te doen.

Met de VGD kunnen detailhandelaars maximaal € 20.160 extra subsidie krijgen. Het maximumbedrag van de TVL is € 90.000. Een verplicht gesloten non-food detailhandel kan dus totaal maximaal € 110.160 ontvangen. Zij betalen hier geen belasting over.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën