Eindejaarstip 13: Investeren? Vraag de Baangerelateerde investeringskorting (BIK) aan!

Vanwege de coronacrisis is er een nieuwe, fiscale investeringssubsidie geïntroduceerd: de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). De BIK is van toepassing voor investeringen voor nieuwe bedrijfsmiddelen in de periode van 1 oktober 2020 t/m 31 december 2022. De BIK wordt verrekend met de loonheffing en geldt dus alleen voor bedrijven met personeel. Hierdoor is het voordeel van de regeling niet afhankelijk van de winst.

Tot en met 31 december 2021 kan via de BIK van een investering 3% van het investeringsbedrag tot € 5 miljoen worden verrekend met de loonheffing. Bij een hoger investeringsbedrag is over het meerdere 2,44% te verrekenen. Het is dus gunstig voor kleinere investeringen. De percentages voor het jaar 2022 staan nog niet vast. De BIK kan per jaar vier keer worden aangevraagd. Er geldt per aanvraag een ondergrens van € 20.000 en per bedrijfsmiddel een ondergrens van € 1.500.

De BIK kan worden verkregen naast de bestaande investeringsregelingen, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, de milieu-investeringsaftrek en de energie-investeringsaftrek. De investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen moeten uiterlijk tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 zijn betaald en ook binnen zes maanden na volledige betaling in gebruik worden genomen. Verder moeten er aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, die vergelijkbaar zijn met die van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Bedrijven die investeren, kunnen de BIK aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Na ontvangst van een BIK-verklaring kan de BIK worden verrekend met de loonheffing.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën