Eindejaarstip 20: Houd rekening met vermogenstoets toeslagen

Heeft u in 2020 een laag inkomen, dan kunt u recht hebben op één of meer toeslagen. De soorten toeslagen zijn de zorgtoeslag, de huurtoeslag, de kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget.

Voor alle toeslagen, behalve de kinderopvangtoeslag, geldt een zogenaamde vermogenstoets. Dit betekent dat u geen recht heeft op de toeslag als uw vermogen te groot is. De toetsdatum is 1 januari. Voor de zorgtoeslag en het kindgebonden budget geldt voor 2020 een toetsvermogen van maximaal € 116.613. Heeft u een toeslagpartner, dan geldt een maximum van € 147.459. Voor de huurtoeslag geldt een maximumvermogen van € 30.846 (respectievelijk € 61.692 als u een toeslagpartner heeft). De genoemde maxima zullen voor het jaar 2021 iets hoger liggen.

Tip: Heeft u een vermogen rond de genoemde maxima én recht op één of meer toeslagen, dan kan het raadzaam zijn uw vermogen te drukken. Bijvoorbeeld door een deel van uw hypotheek af te lossen of een geplande, grotere aankoop naar voren te halen. Ook kan het voor ondernemers aantrekkelijk zijn om binnen de fiscale mogelijkheden minder vermogen uit het bedrijf naar privé over te brengen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën