Verlenging onbelast vergoeden vaste reiskosten tot 1 juli 2021

 

De coronamaatregel dat werkgevers aan hun werknemers een onbelaste vergoeding voor vaste reiskosten kunnen geven, wordt verlengd tot 1 juli 2021. Deze regeling was aanvankelijk tot 1 april 2021 geldig.

Veel werkgevers betalen nog steeds een vergoeding voor vaste reiskosten aan hun werknemers en houden daar geen belastingen op in. Ook wanneer die werknemers vooral thuiswerken. Voorwaarde voor het geven van de onbelaste vergoeding is, dat de werknemers deze ook al voor 13 maart 2020 kregen.

Het kabinet verlengt deze maatregel, omdat er nog steeds werknemers zijn met kosten, die te maken hebben met het reizen voor hun werk. Denk hierbij aan werknemers, die vaste kosten hebben van de eigen auto of private leaseauto, die zij eerder gebruikten voor woon-werkverkeer. Of aan werknemers, die ervoor hebben gekozen hun OV-abonnement te verlengen. Sommige werkgevers gebruiken de reiskostenvergoeding ook als een vergoeding voor thuiswerkkosten.

Het is goed mogelijk dat werknemers in de toekomst meer gaan thuiswerken. Daarom onderzoekt het kabinet belastingmaatregelen, waarmee werkgevers na de crisis thuiswerkkosten kunnen vergoeden. Daarbij wordt ook gekeken naar de samenhang met bestaande reiskostenvergoedingen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bron: Belastingdienst

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën