Loket NOW 4 vanaf maandag 15 februari open

Werkgevers die een aanvraag willen doen voor de vierde periode van de NOW kunnen vanaf maandag 15 februari (9.00 uur) terecht bij UWV. De tegemoetkoming in de loonkosten bij NOW 4 geldt voor de maanden januari tot en met maart 2021. De maximale tegemoetkoming is onlangs door het kabinet verhoogd van 80 naar 85 procent van de loonkosten (bij 100 procent omzetverlies).

Tegemoetkoming hoger, overige voorwaarden ongewijzigd

In de vierde aanvraagperiode komen werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden januari tot en met maart 2021. Ten opzichte van de derde periode NOW is alleen de maximale tegemoetkoming veranderd. Die is nu maximaal 85 procent bij een omzetverlies van 100 procent en evenredig minder bij een lager omzetverlies. De overige voorwaarden zijn gelijk aan die in de derde periode. Zo geldt nog steeds dat de loonsom met tien procent mag dalen ten opzichte van de referentiemaand juni 2020 zonder dat dit gevolgen heeft voor de definitieve tegemoetkoming. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald. Aanvragen voor de vierde periode van de NOW-regeling kunnen worden ingediend tot en met zondag 14 maart 2021.

Ruime betalingsregeling bij terugvordering NOW 1

UWV is ondertussen ook bezig met de definitieve berekeningen voor de eerste periode NOW. Werkgevers kunnen hiervoor sinds 7 oktober 2020 een aanvraag indienen. Op basis van het feitelijke omzetverlies en de loonsom over maart, april en mei 2020 stelt UWV vervolgens vast hoe hoog de definitieve tegemoetkoming is waar de werkgever recht op heeft. Dat kan leiden tot een nabetaling of – bij een dalende loonsom en/of minder groot omzetverlies dan van te voren ingeschat – een terugvordering.

In december is UWV begonnen met het versturen van de eerste beschikkingen voor zowel nabetalingen als terugvorderingen. Zij bieden ruime betalingsregelingen, waarbij gekeken wordt naar iemands persoonlijke situatie. Ondernemers kunnen contact opnemen met het UWV om een regeling te treffen. Telefoon 088 – 898 20 04.

Het UWV heeft nu ook een handig overzicht online gezet van de 5 aanvraagperiodes voor een NOW-tegemoetkoming (pdf).

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bron: UWV

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën