Ondernemers ontvangen brief van de Belastingdienst met overzicht coronaschulden

Om duidelijkheid te geven over de opgebouwde schuld van ondernemers tijdens de coronacrisis stuurt de Belastingdienst vanaf deze week ondernemers een brief met een overzicht van de coronaschuld, die zij tot 31 januari 2022 hebben opgebouwd. Vanaf 1 oktober 2022 beginnen ondernemers met het afbetalen van deze schulden.

Bijzonder uitstel van betaling

Veel ondernemers maakten tijdens de coronacrisis gebruik van het bijzonder uitstel van betaling. Daardoor hoefden bijvoorbeeld belastingaanslagen van BTW en loonheffing tijdelijk niet betaald te worden. Sinds 1 april 2022 is dit bijzondere uitstel van betaling gestopt. Op dit moment heeft een groot deel van deze ondernemers al een deel of zelfs de volledige schuld afgelost. De ondernemers die nog wel schuld hebben, ontvangen de brief met het overzicht.

Schuld aflossen in termijnen

Vanaf 1 oktober 2022 krijgen ondernemers 5 jaar de tijd om, in vaste bedragen per maand, hun schuld af te lossen. In de brief staat ook meer informatie over de termijnen. Op de website van de Belastingdienst geeft een speciale rekentool inzicht in de mogelijke termijnbedragen. Over de definitieve termijnen krijgen ondernemers in de zomer van 2022 meer informatie.

Overzicht belangrijk voor jaarrekening

De belastingdienst wil ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen in het aflossen van hun schuld. Daarom staat in de brief hoe ze daarbij geholpen kunnen worden.

De brief met een tussentijds overzicht van de schulden is ook belangrijk voor bijvoorbeeld de jaarrekening, om zeker te weten dat alle schulden in beeld zijn. Ook geeft het inzicht in hoeveel er nog moet worden afgelost.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bron: Accountancy Vanmorgen

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën