Urencriterium weer versoepeld door de coronacrisis

Als ondernemer met een eenmanszaak, vennootschap onder firma of maatschap moet u aan een urencriterium voldoen om gebruik te kunnen maken van de ondernemersfaciliteiten. Dit zijn aftrekposten, zoals de zelfstandigenaftrek, de meewerkaftrek en de oudedagsreserve.

Voldoet u door de coronacrisis niet aan het urencriterium van 1225 uur per jaar? Het urencriterium wordt tot 1 juli 2021 weer versoepeld. U mag er dan tijdelijk vanuit gaan dat u het urencriterium toch gehaald hebt, ook als dat in werkelijkheid niet het geval is. Tussen begin maart 2020 en eind september 2020 was dat ook al zo. Op deze manier kunt u toch gebruik maken van de ondernemersfaciliteiten.

De maatregel geldt ook voor seizoensafhankelijke branches zoals de festivalbranche en de horeca. Deze ondernemers mogen over het 1e half jaar van 2021 uitgaan van het aantal gewerkte uren in de periode van 1 januari 2019 tot 1 juli 2019.

Ook het urencriterium bij (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid van 16 uur per week of 800 uur per jaar is versoepeld. De Belastingdienst gaat er in het 1e halfjaar van 2021 vanuit dat ondernemers in deze categorie 16 uur per week aan hun onderneming hebben besteed.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bron: Kamer van Koophandel en Belastingdienst

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën