Vaststelling TVL eerste kwartaal 2021 van start

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) begint deze week met de vaststelling van TVL Q1 2021. De komende weken krijgen bijna 100.000 ondernemers de vraag een vaststellingsverzoek in te dienen.

Ondernemers krijgen per e-mail een verzoek de werkelijke omzet door te geven. Dat moet vóór 1 oktober 2021. ‘Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie’, legt de RVO uit.

Hoogte definitieve subsidie

Ondernemers krijgen zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag, dan ontvangt de ondernemer de laatste 20% van het eerder voorlopig aangegeven bedrag. Is het omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Bij een lager omzetverlies krijgt de ondernemer minder dan 20% of moet hij (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Betalingsregeling

Als terugbetalen lastig is, is het mogelijk een renteloze betalingsregeling aan te vragen, die bij de ondernemer past. Meer informatie over de vaststelling en terugbetalen staat op de website van de RVO.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

Bron: Accountancy Vanmorgen

Deel op sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

ZOEKEN

LAATSTE NIEUWS

Nieuws categorieën